Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020

Κατά 75% έχει ολοκληρωθεί η ανακαίνιση του αεροδρομίου της Ρόδου

Σε ποσοστό 75% έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες ανακαίνισης στο αεροδρόμιο της Ρόδου από τη Fraport Greece.

Ήδη έχουν αρχίσει να γίνονται αισθητές οι παρεμβάσεις, παρόλο που το αεροδρόμιο παραμένει «εργοτάξιο».

Τα χρονοδιαγράμματα τηρούνται πιστά και εκτιμάται ότι μέχρι τέλος του χρόνου, όπως αρχικά είχε προγραμματισθεί, θα έχουν ολοκληρωθεί οι παρεμβάσεις.

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Μικροκαθυστερήσεις στις παραλαβές των αποσκευών μπορεί να υπάρχουν, η κατάσταση όμως είναι ελεγχόμενη όπως επιβεβαιώνουν και παράγοντες του τουρισμού, που εκτιμούν ότι από την επόμενη σεζόν, το αεροδρόμιο της Ρόδου θα είναι σε θέση να προσφέρει ποιοτικότερες υπηρεσίες στον επισκέπτη, ενώ η εικόνα του θα είναι σαφώς βελτιωμένη.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή του νέου πυροσβεστικού σταθμού και του νέου φυλακίου. Το έργο ξεκίνησε από το μηδέν αφού κατεδαφίστηκε ο παλιός σταθμός που ήταν ακατάλληλος και αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Μέσα σε 100 ημέρες και χωρίς να επηρεαστεί ή διακοπεί η λειτουργία του αεροδρομίου, ολοκληρώθηκε η πλήρης ανακαίνιση του χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών, συνολικής έκτασης 80.000 τετραγωνικών μέτρων, ενώ προστέθηκαν 12 νέοι πυλώνες ηλεκτροφωτισμού.

Σημειώνεται ότι το αεροδρόμιο της Ρόδου, το 2ο μεγαλύτερο που διαχειρίζεται η Fraport Greece μετά το «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη, αποδείχθηκε ένα από τα πολυπλοκότερα και απαιτητικότερα. Ωστόσο, η εικόνα του αλλάζει σημαντικά και οι βελτιώσεις είναι πλέον αισθητές.

 

Πηγή: Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το ρεπορτάζ του Δημήτρη Γκαρτζώνη στο dimokratiki.gr.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media