Δευτέρα 28 Μαϊου 2018

7η Γενική Συνέλευση Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας

Με τη συμμετοχή πλέον των 950 ιδιοκτητών ξενοδοχείων από όλη την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου στο Metropolitan Expo, η 7η Γενική Συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος (ΞΕΕ).

Παρουσία της Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά και της ηγεσίας σημαντικών θεσμικών και κλαδικών φορέων, ετέθησαν επί τάπητος τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο της ξενοδοχίας και παρουσιάσθηκαν τα αποτελέσματα και οι νέες δράσεις του επιμελητηρίου.

Ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος Αλέξανδρος Βασιλικός (φωτογραφία) κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας ομιλίας του σημείωσε ότι σύμφωνα με τη γλώσσα των αριθμών, την περίοδο της κρίσης το ελληνικό ξενοδοχείο, έγινε ο κινητήρας για να δουλέψουν οι μηχανές της οικονομίας και «έβαλε πλάτη» σε τομείς όπως η πρωτογενής παραγωγή συμβάλλοντας τα μέγιστα προκειμένου να κερδηθεί το στοίχημα της εξωστρέφειας και της τοποθέτησης των ποιοτικών ελληνικών προϊόντων σε μεγάλες διεθνείς αγορές, αναφέροντας το παράδειγμα του Προγράμματος «Ελληνικό Πρωινό».

 

 

Όμως όπως επισήμανε ο Πρόεδρος του Ξ.Ε.Ε., είναι ωραία τα μεγάλα λόγια και οι αναφορές στον τουρισμό ως την ατμομηχανή της οικονομίας, αλλά αυτό θα πρέπει να μεταφραστεί και σε πράξεις, ζητώντας από την πολιτεία τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος υποστηρικτικού και όχι υπονομευτικού των προσπαθειών των ξενοδόχων.

Ο κ. Βασιλικός παρουσίασε έναν Οδικό Χάρτη πέντε σημείων – κλειδιών (υπερφορολόγηση, αθέμιτος ανταγωνισμός των βραχυχρόνιων μισθώσεων ακινήτων, έλλειψη υποδομών, σχέσεις της ξενοδοχίας με το τραπεζικό σύστημα, επενδύσεις), σημαντικών για την επιπλέον ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιο σας