Τρίτη 23 Ιουλίου 2024

Δημιουργία 5άστερου κάμπινγκ στη Βούλα και νέα 5άστερα ξενοδοχεία στη λεωφόρο Συγγρού και στην Κέρκυρα

Υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού & Αστικού Περιβάλλοντος του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ευθύμιου Μπακογιάννη, συνεδρίασε προχθές 23 Σεπτεμβρίου, το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής (ΚΕΣΑ).

Κατά τη συνεδρίαση εξετάστηκαν και εγκρίθηκαν μια σειρά από σημαντικά πολεοδομικά και αρχιτεκτονικά θέματα που αφορούν σε οικιστικές αναπλάσεις δήμων καθώς και σε τουριστικές επενδύσεις.

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, από τη συνεδρίαση του ΚΕΣΑ:

 

1. Εγκρίθηκε η αρχιτεκτονική μελέτη που αφορά στη διαμόρφωση οργανωμένης τουριστικής κατασκήνωσης 5* στην ακτή Α΄ Βούλας, του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης.

Στη συγκεκριμένη έκταση υφίστατο η οργανωμένη κατασκήνωση του ΕΟΤ, με το χώρο να έχει εγκαταλειφθεί προ 25 τουλάχιστον ετών.

Στόχος της μελέτης που εγκρίθηκε από το ΚΕΣΑ είναι η πλήρης αναδιαμόρφωση της υφιστάμενης εγκαταλελειμμένης κατασκηνωτικής υποδομής και η μετατροπή της σε μια σύγχρονη τουριστική μονάδα υψηλών προδιαγραφών που θα περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες λειτουργίες και χρήσεις μέσα σε μια ενιαία περιφραγμένη και ελεγχόμενη έκταση.

Ειδικότερα, με τη μελέτη αναβιώνει η υφιστάμενη τουριστική κατασκήνωση του ΕΟΤ, με τελική κατάταξη της εγκατάστασης στην κατηγορία 5*.

Στην αναδιαμόρφωση όλης της έκτασης προβλέπονται: εστιατόριο, αναψυκτήριο, παιδότοπος, χώρος διημέρευσης με βιβλιοθήκη, κατάστημα, κινηματογράφος, γυμναστήριο, κέντρο αναζωογόνησης, αθλητικά γήπεδα και ένα εκτενές δίκτυο πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων με ταυτόχρονη πυκνή φύτευση και υπαίθρια καθιστικά προσφέροντας έτσι μία όαση αναψυχής στο παραλιακό μέτωπο της Αττικής.

Πρόκειται για επένδυση της Grivalia. Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες πληροφορίες.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

2. Εγκρίθηκε η αρχιτεκτονική μελέτη με θέμα «Προσθήκη καθ’ ύψος εννιαώροφου ξενοδοχείου 5*» επί της οδού Λ. Συγγρού 115 & Λεοντίου & Ευρυδάμαντος του Δήμου Αθηναίων.

Στόχος της μελέτης είναι η λειτουργική ανακατασκευή κτηρίου με χρήσεις κινηματογράφου, εστιατόρια, bowling κλπ, με κατεδάφιση της υφιστάμενης ανωδομής σε ξενοδοχείο 5* και ανέγερση νέας.

Το νέο προτεινόμενο κτήριο θα έχει κάλυψη 1.300,51 τ.μ., δηλαδή κατά 544,79 τ.μ. λιγότερα από το υφιστάμενο κτήριο, μεγαλύτερο ακάλυπτο χώρο με αύξηση πρασίνου και ύψος 28 μ. (με μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος τα 32 μ.).

Πρόκειται για την επέκταση του ξενοδοχείου Grand Hyatt Athens. Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες πληροφορίες.

 

3. Εγκρίθηκε η ανέγερση νέας ξενοδοχειακής μονάδας 5* «IKOS ODISIA» που βρίσκεται στην θέση Ύψος, του Δ.Δ. Φαιάκων του Δήμου Κέρκυρας.

Η μελέτη αφορά στην υλοποίηση ξενοδοχειακού συγκροτήματος με διώροφα bungalows και πολυτελείς κατοικίες οι οποίες προβλέπεται να τοποθετηθούν κλιμακωτά σε διαφορετικά επίπεδα ακολουθώντας το φυσικό ανάγλυφο της περιοχής.

Περιλαμβάνεται επίσης η εγκατάσταση ανοιχτού θεάτρου με στεγασμένη θεατρική σκηνή, θεματικά εστιατόρια, γήπεδα άθλησης, πισίνες, καθώς και ακαδημία ποδηλάτου με ειδική πίστα εκμάθησης.

Πρόκειται για νέα επένδυση του ομίλου SANI/IKOS στην Κέρκυρα, κοντά στο Ikos Dassia (φωτογραφία).

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media