Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

Κάλυμνος: 5 – 7 Οκτωβρίου το Kalymnos International Climbing Festival

Από τις 5 έως τις 7 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί το Αναρριχητικό Φεστιβάλ Καλύµνου (Kalymnos International Climbing Festival), που οργανώνεται από το τµήµα Αθλητισµού και Πολιτισµού ∆ωδεκανήσου, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και το ∆ήµο Καλύµνου.

Το Αναρριχητικό Φεστιβάλ Καλύµνου, θεωρείται ένα από τα καλύτερα φεστιβάλ στο είδος του και προσελκύει κάθε χρόνο περισσότερους από 700 αναρριχητές από πολλές χώρες.

Το τριήµερο των εκδηλώσεων, το οποίο έχει τόσο αθλητική, όσο και πολιτιστική χροιά, έχει συντελέσει ώστε να γίνει ευρύτερα γνωστό το άθλημα της αναρρίχησης, αλλά και να αγαπηθεί από περισσότερους Έλληνες αθλητές.

 

Το ορεινό νησί με τα άγρια τοπία και τα επιβλητικά βράχια που αποτελούνται από άριστης ποιότητας ασβεστόλιθο, χωρίς βλάστηση και κοφτερά σημεία, είναι ιδανικά για αναρρίχηση.

Το ήπιο κλίμα, η εύκολη πρόσβαση στις αναρριχητικές διαδρομές, το πιστοποιημένο από επαγγελματίες για τις προδιαγραφές και την ασφάλεια του αναρριχητικού πεδίου, κάνουν την Κάλυμνο μοναδική στον τομέα της αναρρίχησης.

 

Πηγή: www.rodosreport.gr

Φωτογραφία & πρόγραμμα: www.climbingfestival.kalymnos-isl.gr