Τρίτη 6 Ιουνίου 2023

Κρήτη: 4.500.000 τουρίστες από το εξωτερικό το 2018 έναντι 4.300.000 το 2017

Μέχρι το τέλος της φετινής τουριστικής σεζόν εκτιμάται ότι την Κρήτη θα επισκεφτούν 4.500.000 τουρίστες από το εξωτερικό, ενώ το 2017 δεν ξεπέρασαν τα 4.300.000.

Όμως σύμφωνα με επιχειρηματίες της τοπικής αγοράς, οι τουρίστες κυκλοφορούν, αλλά δεν αφήνουν χρήματα.

Για το συγκεκριμένο θέμα, ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης, Μιχάλης Βαμιεδάκης αναφέρει: «Αφήνουν χρήματα, το πρόβλημα όμως είναι ότι τα μαγαζιά, εστιατόρια, ταβέρνες, καφέ, μπαρ, είναι πολλαπλάσια από αυτά που μπορεί να συντηρήσει η κάθε τουριστική περιοχή. Υπάρχει δυσανάλογα μεγάλος αριθμός εστιατορίων, καφέ, μπαρ κ.λπ. από αυτές που χρειάζεται μια περιοχή. Έτσι, την «πίτα» πρέπει να τη μοιράζονται πάρα πολλοί. Η ποιότητα των τουριστών θα έλεγα ότι είναι καλύτερη φέτος, γιατί αναβαθμίστηκαν πολλά ξενοδοχεία και λειτούργησαν νέες μονάδες με αυξημένες τιμές σε σχέση με πέρυσι».

«Ο Αύγουστος είχε λιγότερη κίνηση από την αναμενόμενη, κυρίως στα ακριβά πεντάστερα ξενοδοχεία. Ο Σεπτέμβριος θα πάει πάρα πολύ καλά, όπως πέρυσι, με πληρότητες άνω του 90%», αναφέρει ο κ. Βαμιεδάκης και συμπληρώνει ότι όσον αφορά τον Οκτώβριο τα δείγματα είναι ιδιαίτερα θετικά, αφού «μπαίνουν» περισσότερες πτήσεις, οι κρατήσεις είναι αυξημένες και περισσότερα ξενοδοχεία θα παραμείνουν ανοικτά σε σχέση με πέρυσι. «Θα έχουμε πολλές πτήσεις μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου και βλέπουμε ανεβασμένη την κίνηση από τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Αγγλία».

 

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το ρεπορτάζ της Άννας Κωνσταντουλάκη στο patris.gr.