Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023

4ο Posidonia Sea Tourism Forum: 23 και 24 Μαΐου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Με τη σεζόν να έχει ήδη ξεκινήσει, το 4ο Posidonia Sea Tourism Forum φέρνει και πάλι την ανατολική Μεσόγειο στο προσκήνιο της διεθνούς βιομηχανίας κρουαζιέρας.

Δεδομένων των γεωπολιτικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η περιοχή, η φετινή διοργάνωση προσφέρει την ευκαιρία να συζητηθούν σε βάθος τρέχουσες τάσεις και εξελίξεις, που θα επηρεάσουν καθοριστικά τόσο τον ορίζοντα ανάκαμψης, όσο και το γενικότερο μέλλον του θαλάσσιου τουρισμού στην ανατολική Μεσόγειο.

Κορυφαίοι παράγοντες της παγκόσμιας βιομηχανίας κρουαζιέρας θα συναντηθούν με ενδιαφερόμενους φορείς και κυβερνητικούς αξιωματούχους της περιοχής, συμπεριλαμβανομένων των Υπουργών Εμπορικής Ναυτιλίας και Τουρισμού της Ελλάδας, προκειμένου να συζητήσουν στρατηγικές ανάδειξης νέων προορισμών και κατευθύνσεις για περαιτέρω ανάπτυξη.

Το Forum θα πραγματοποιηθεί στις 23 και 24 Μαΐου στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών, με θέμα «Επαναπροσδιορίζοντας την Κρουαζιέρα στην Ανατολική Μεσόγειο». Στο Συνέδριο θα συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, οι:

  • Richard Vogel, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Pullmantur
  • Larry Pimentel, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Azamara Cruises
  • Kerry Αναστασιάδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Celestyal Cruises & Πρόεδρος της CLIA Ευρώπης
  • Michel Nestour, Αντιπρόεδρος, Global Port & Destination Development-EuroMed, Carnival Corp.
  • Claudius Docekal, Αντιπρόεδρος Ανάπτυξης της Crystal Cruises
  • Elisabetta De Nardo, Global Head of Port Operations & Destination Management της Silversea Cruises
  • Craig Milan, Αντιπρόεδρος Επιχειρήσεων της Virgin Voyages
  • Ukko Metsola, Αντιπρόεδρος Κυβερνητικών Σχέσεων της Royal Caribbean Cruises
  • Ana Karina Santini, Διευθύντρια Ανάπτυξης Μεσογειακών Λιμένων και Δημοσίων Σχέσεων Ιταλίας των Royal Caribbean, Celebrity Cruises και Azamara Club Cruises.

«Η Ανατολική Μεσόγειος είναι μία από τις βασικές περιοχές ανάπτυξης της Pullmantur Cruises στην Ευρώπη», δήλωσε ο Richard Vogel, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας κρουαζιέρας που εδρεύει στη Μαδρίτη. «Σχεδιάζουμε να συμπεριλάβουμε περισσότερους και νέους αποκλειστικούς προορισμούς, όπως το Βόλο, βελτιώνοντας έτσι την πρόσβαση των επισκεπτών στα Μοναστήρια των Μετεώρων -τα οποία περιλαμβάνονται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO-, καθώς και το Ναύπλιο, από όπου οι επιβάτες μας θα επισκέπτονται την Επίδαυρο, την Κόρινθο και τις Μυκήνες».

Η Σάμος, τα Χανιά της Κρήτης και το Ναύπλιο είναι οι πιο πρόσφατοι ελληνικοί προορισμοί που εντάχθηκαν στα δρομολόγια της Celestyal Cruises στο Αιγαίο, σύμφωνα με τον Kerry Αναστασιάδη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Celestyal Cruises και Πρόεδρο της CLIA Ευρώπης.

«H προσθήκη νέων προορισμών στα δρομολόγιά μας κάθε χρόνο αποτελεί για εμάς δέσμευση. Πριν από τέσσερα χρόνια επισκεπτόμασταν έξι λιμάνια στο Αιγαίο –τη φετινή σεζόν θα επισκεπτόμαστε 15 και θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε τα δρομολόγιά μας», είπε ο κ. Αναστασιάδης.

Σύμφωνα με το Θεόδωρο Βώκο, Εκτελεστικό Διευθυντή της Εκθέσεις Ποσειδώνια Α.Ε., που διοργανώνει την εκδήλωση, φέτος έχουν ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους εκπρόσωποι από όλους τους τομείς της θαλάσσιας τουριστικής βιομηχανίας. «Έχουμε γίνει αποδέκτες ιδιαίτερα έντονου ενδιαφέροντος συμμετοχής από εταιρείες και ιδιώτες που επιθυμούν να δώσουν το “παρών” στο Posidonia Forum, να παρακολουθήσουν το πλούσιο συνεδριακό πρόγραμμα ή να παρουσιάσουν τις υπηρεσίες τους, προκειμένου να αποκτήσουν τη δυνατότητα να δικτυωθούν με την αφρόκρεμα της παγκόσμιας βιομηχανίας κρουαζιέρας. Το ενδιαφέρον είναι έντονο από λιμάνια και προορισμούς, παρόχους τουριστικών υπηρεσιών, αεροπορικές εταιρείες, εκδότες κλαδικών μέσων ενημέρωσης, εταιρείες νέων τεχνολογιών, καθώς και από τους κλάδους διαχείρισης yachting και μαρίνων, που επίσης προβάλλονται ιδιαίτερα στη φετινή διοργάνωση», πρόσθεσε ο κ. Βώκος.

Το 4ο Posidonia Sea Tourism Forum διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και υποστηρίζεται από το Ναυτικό Επιμελητήριο της Ελλάδας, την Ένωση Μεσογειακών Λιμένων Κρουαζιέρας (MEDCRUISE), την Ένωση Λιμένων Ελλάδας (ΕΛΙΜΕ), την Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού, την Ένωση Μαρίνων Ελλάδας, το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, την Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων & Φορέων Ναυτιλίας και το Σύνδεσμο των εν Ελλάδι Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA).

Χρυσός χορηγός είναι ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ).