Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

Στις 31 Οκτωβρίου ανοίγει το νέο αεροδρόμιο του Βερολίνου που επρόκειτο να εγκαινιαστεί το 2011

Εάν πάνε μέχρι τέλους όλα καλά και δεν συμβεί και πάλι κάποια «αναποδιά», στις 31 Οκτωβρίου μπαίνει σε λειτουργία το ολοκαίνουργιο αεροδρόμιο του Βερολίνου «Βίλι Μπραντ» (φωτογραφία), με τα αρχικά BER.

Κανονικά το νέο αεροδρόμιο επρόκειτο να εγκαινιαστεί το 2011, αλλά η χρεοκοπία αρχιτεκτονικού γραφείου και η νέα ευρωπαϊκή οδηγία για τους ελέγχους αποσκευών οδήγησαν σε αναβολή.

Το 2012 ο μηχανισμός πυροπροστασίας παρουσίασε τόσα πολλά προβλήματα στις δοκιμές που οι αρχές παροχής άδειας αρνήθηκαν να δώσουν το «πράσινο φως».

Ακολούθησαν νέες ημερομηνίες εγκαινίων και νέες αναβολές που οφείλονται μεταξύ άλλων και σε πολλές αλλαγές στη σύνθεση του εποπτικού συμβουλίου.

Τελικά η 31η Οκτωβρίου φαίνεται ότι θα είναι η καταληκτική ημερομηνία.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Σε κάθε περίπτωση το Βερολίνο με το νέο αεροδρόμιο διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις να αναβαθμιστεί και να συναγωνιστεί τα αεροδρόμια της Φρανκφούρτης και του Μονάχου, τα οποία προσφέρουν μαζί πάνω από 100 διηπειρωτικές συνδέσεις στο πρόγραμμά τους.

Η έναρξη λειτουργίας του BER τέλος Οκτωβρίου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί λοιπόν ως ιστορική στιγμή, εάν δεν υπήρχε ο κορονοϊός που «χτυπά αλύπητα» όλο τον κλάδο των αερομεταφορών από τα μέσα Μαρτίου.

Το επιβατικό κοινό συρρικνώθηκε και ενώ πέρυσι οι επιβάτες στα δύο αεροδρόμια του Βερολίνου (Τέγκελ και Σένεφελντ) ήταν 35,6 εκατομμύρια, το 2020 δεν θα ξεπεράσουν τα 10 εκατομμύρια.

 

Πηγή: www.dw.com

Φωτογραφία: en.wikipedia.org

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media