Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024

Πραγματοποιήθηκε το 2o Taste Halkidiki Festival στο Νέο Μαρμαρά

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 2ο TASTE HALKIDIKI FESTIVAL την Κυριακή 19 Ιουνίου, στο Νέο Μαρμαρά του Δήμου Σιθωνίας της Χαλκιδικής.

Η εκδήλωση αποτελεί μέρος μιας σειράς δράσεων, που διοργανώνει το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, ενταγμένων στο τοπικό πρόγραμμα της Αναπτυξιακής Χαλκιδικής LEADER CLLD (ΠΑΑ 2014 – 2020), με στόχο να αναδειχθεί η γαστρονομία της Χαλκιδικής.

Στο χώρο της προβλήτας δίπλα ακριβώς από τη θάλασσα 26 τοπικοί παραγωγοί μελιού, ελιάς, ελαιολάδου, κρασιών, μπίρας, βοτάνων, κρίταμων και αρτοποιημάτων από όλη τη Χαλκιδική, παρουσίασαν τα προϊόντα τους στους επισκέπτες.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της μαγειρικής, σεφ από καταξιωμένα εστιατόρια της περιοχής, καθώς και παραδοσιακές μαγείρισσες από τους συλλόγους της κοινότητας ετοίμασαν τις γευστικές δημιουργίες τους, βασισμένες σε τοπικές συνταγές.

Τα πιάτα που δοκίμασαν οι επισκέπτες του 2ου TASTE HALKIDIKI FESTIVAL ήταν:

Αμυγδαλωτά από τον Πολιτιστικό Λαογραφικό Σύλλογο Ν. Μαρμαρά «Προικόννησος»

Γαύρος αχνιστός, από το εστιατόριο «Τα Κύματα»

Μυδοπίλαφο, από το chef Ιωάννη Κουκιά, ταβέρνα Dimitris

Κεφτεδάκια πολίτικα με αρωματισμένο γιαούρτι από τον Miki Ninic των Culinary Professionals Greece

Σαραγλί από τις Καρδάση Ασημίνα, Καρανικόλα Αθανασία, Μιλκονίδου Μαρία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ο Παρθενών»

Το 2ο TASTE HALKIDIKI FESTIVAL είχε και άρωμα Μικράς Ασίας, καθώς διανύουμε το 2022, που είναι έτος μνήμης της Μικρασιατικής καταστροφής και η εκδήλωση σε ένα αμιγώς προσφυγικό χωριό ήταν μια ευκαιρία για αναφορά στη σπουδαία γαστρονομία των Ελλήνων, που ήρθαν από εκεί.

Σε παρακείμενο, ειδικά διαμορφωμένο χώρο γινόταν και το Olive Oil Tasting με τον Olive oil Expert Οδυσσέα Βλαχάβα για αυτούς, που ήθελαν να μυηθούν στην αναγνώριση των αρωμάτων και των γεύσεων του αγνού παρθένου ελαιόλαδου της Χαλκιδικής.

Όπως με κάθε ευκαιρία τονίζει ο οικοδεσπότης, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής Γιάννης Κουφίδης, στρατηγικός στόχος του TASTE HALKIDIKI είναι, να αποτελεί μια σταθερή αναφορά για τη γαστρονομία όλης της Χαλκιδικής, να συμβάλλει στην ανάπτυξη περιοχών, τουριστικών και μη με αφορμή τη γαστρονομία, στη διεύρυνση της τουριστικής σεζόν, αλλά και να συνδέει την παραγωγή με τη μεταποίηση και τις υπηρεσίες του τουρισμού, της φιλοξενίας και της εστίασης για την οικονομική ανάπτυξη του τόπου.