Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023

Επένδυση 27.000.000 ευρώ για την αναβάθμιση της μαρίνας της Βουλιαγμένης

Το Νοέμβριο του 2020 θα ξεκινήσουν εκτός απροόπτου οι εργασίες αναβάθμισης της μαρίνας της Βουλιαγμένης (φωτογραφία), που βρίσκεται δίπλα στο Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, από το επενδυτικό σχήμα του Αστέρα, μία επένδυση που θα απορροφήσει κεφάλαια ύψους 27 εκατ. ευρώ.

Με βάση το χρονοδιάγραμμα των εργασιών, θα χρειαστεί διάστημα ενάμιση χρόνου περίπου προκειμένου να ολοκληρωθούν τα έργα έως το καλοκαίρι του 2022, οπότε η μαρίνα αναμένεται να λειτουργήσει με μειωμένη μεν δυναμικότητα, αλλά για μεγαλύτερα και ακόμη πιο πολυτελή σκάφη.

Έτσι, η μαρίνα της Βουλιαγμένης που σήμερα έχει δυναμικότητα 103 σκαφών έως 50 μέτρων, μετά την ολοκλήρωση των έργων θα φιλοξενεί 59 σκάφη μεγάλου μεγέθους (super – και mega-yachts).

RevitUp – Digital & Revenue Management

Επιπλέον, θα κατασκευαστεί υπόγειο parking 400 θέσεων, με σκοπό (και) την αποσυμφόρηση της οδού Απόλλωνος από σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με τους επενδυτές, η λειτουργία της μαρίνας υπό τη νέα της μορφή θα δημιουργήσει 330 – 350 μόνιμες θέσεις εργασίας, καθώς και 550 θέσεις εργασίας στη φάση της κατασκευής.

Η μαρίνα της Βουλιαγμένης μετά την ολοκλήρωση των έργων

Η μαρίνα της Βουλιαγμένης,  η οποία κατασκευάστηκε το 1964, μισθώθηκε από την ΕΤΑΔ (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου) μετά από διεθνή διαγωνισμό το 2012 στην ιδιοκτήτρια εταιρεία του Αστέρα Βουλιαγμένης για 40 χρόνια (2012 – 2052) έναντι του ποσού των 40 εκατ. ευρώ.

 

Πηγή: www.newmoney.gr

Φωτογραφία: www.astir.gr

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media