Σάββατο 2 Ιουλίου 2022

Στις 25 Μαΐου το Posidonia Sea Tourism Forum 2021

Οι επικεφαλής ορισμένων από τις μεγαλύτερες εταιρείες κρουαζιέρας του κόσμου θα συμμετάσχουν στη συζήτηση του πρώτου online πάνελ με το οποίο θα ανοίξουν οι εργασίες του 6ου Posidonia Sea Tourism Forum (PSTF), στις 25 Μαΐου.

Οι Gianni Onorato, CEO της MSC Cruises, Michael Thamm, Group CEO της Costa Group and Carnival Asia, Wybcke Meier, CEO της TUI Cruises και Κρις Θεοφιλίδης, CEO της Celestyal Cruises, θα ανταλλάξουν απόψεις στην πρώτη συνεδρία της ημέρας, με τίτλο: «Η επανεκκίνηση της κρουαζιέρας στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο».

Τα ηγετικά στελέχη του κλάδου θα παρουσιάσουν τις πρωτοβουλίες των εταιρειών τους για τη λειτουργία της κρουαζιέρας στη μετά την πανδημία εποχή, καθώς και το όραμά τους για την επανεκκίνηση, τα μέτρα και τα πρωτόκολλα υγιεινής και ασφάλειας που θα εφαρμόζουν οι εταιρείες τους σε αυτήν τη μεταβατική περίοδο.

Θα συζητήσουν, επίσης, τους λόγους για τους οποίους η Ανατολική Μεσόγειος αναδεικνύεται φέτος σε hotspot της κρουαζιέρας, με την περιοχή να φιλοξενεί το 2021 τα περισσότερα δρομολόγια κρουαζιέρας στην Ευρώπη.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Οι Aida, Celebrity, Costa, Hapag Lloyd, MSC, Norwegian, Royal Caribbean, Seabourn, Silversea και TUI, μαζί με την Celestyal Cruises, έχουν σχεδιάσει σημαντικά προγράμματα κρουαζιέρας στην Ανατολική Μεσόγειο για αυτήν την καλοκαιρινή σεζόν.

Ο Πειραιάς θα είναι το homeport για κρουαζιερόπλοια της Azamara Cruises, Celebrity Cruises, της Celestyal Cruises, της Holland America Cruise Line, της Norwegian Cruise Line, της Seabourn Cruises και της Silversea Cruises.

Μάλιστα η Celebrity επέλεξε το μεγαλύτερο λιμάνι της Ελλάδας για το παγκόσμιο ντεμπούτο του νεότερου σκάφους της, του Celebrity Apex.

Ακόμα, η Κέρκυρα και το Ηράκλειο στην Ελλάδα, η Λεμεσός στην Κύπρο και η Χάιφα στο Ισραήλ είναι λιμάνια που ξεχωρίζουν στο σχεδιασμό των εταιρειών για homeporting.

Οι συνεδρίες του μονοήμερου Φόρουμ θα ασχοληθούν με τις επιπτώσεις που έχουν τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα στις εκδρομές στη στεριά και στη διαχείριση των προορισμών, με τις άμεσες περιβαλλοντικές προκλήσεις και με τον αντίκτυπο της πανδημίας COVID-19 στη λειτουργία και την ανάπτυξη των λιμανιών.

Eιδική συνεδρία θα είναι αφιερωμένη στις προοπτικές της σεζόν του 2021 για την κρουαζιέρα στην Ελλάδα, καθώς η χώρα βασίζεται στις διεθνείς αφίξεις επισκεπτών για να τονώσουν την οικονομία της, η οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα τουριστικά έσοδα.

«Η ανάκαμψη της κρουαζιέρας δεν θα είναι ταξίδι σε ήρεμα νερά. Οι θάλασσες θα είναι δύσκολες, ωστόσο η αποφασιστικότητα και βούληση όλων των εμπλεκόμενων στην κρουαζιέρα θα βοηθήσουν τον κλάδο να ξεπεράσει την καταιγίδα που προκαλείται από την πανδημία και να οδηγήσουν τη βιομηχανία σε πιο ήρεμα νερά και ασφαλέστερα λιμάνια», δήλωσε ο Θεόδωρος Βώκος, Διευθύνων Σύμβουλος της Εκθέσεις Ποσειδώνια Α.Ε., διοργανωτή της εκδήλωσης.

«Η χρονική συγκυρία διοργάνωσης του φετινού PSTF είναι ιδανική, καθώς θα έχουμε την ευκαιρία να καταγράψουμε το σφυγμό της παγκόσμιας βιομηχανίας κρουαζιέρας σχεδόν σε πραγματικό χρόνο, εντός μόλις δύο εβδομάδων από την επίσημη επανέναρξη των δραστηριοτήτων της», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η έκθεση του PSTF θα είναι προσβάσιμη μέσω της πλατφόρμας https://posidoniaforum2021.com από τις 24 Μαΐου έως τις 10 Ιουνίου 2021.

Χρυσός χορηγός του 6ου Posidonia Sea Tourism Forum είναι ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media