Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

Το 2021 ξεκινάει η κατασκευή του νέου σταθμού των ΚΤΕΛ της Αττικής στον Ελαιώνα;

 

Ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση βρίσκεται πλέον η κατασκευή του νέου σταθμού ΚΤΕΛ της Αττικής στον Ελαιώνα, καθώς πριν από λίγες ημέρες αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» η απόφαση για ανάθεση του έργου χρηματοοικονομικού συμβούλου που θα οδηγήσει στην εύρεση χρηματοδότησης, δημοπράτησης και υπογραφής των σχετικών συμβάσεων. Σύμβουλος ορίστηκε κατόπιν διαγωνισμού η Grant Thornton, η οποία αναλαμβάνει το συμβουλευτικό έργο έναντι 457.000 ευρώ.

Για πρώτη φορά υπάρχει χρονικός ορίζοντας υλοποίησης του σχεδίου, καθώς εκτιμάται ότι έως τις αρχές του 2021 θα έχει ωριμάσει το έργο και θα βρίσκεται στην τελική φάση οριστικοποίησης της σύμβασης με τον επενδυτή μετά την ολοκλήρωση του σχετικού διαγωνισμού.

Η έκταση που έχει επιλεγεί να στεγάσει το νέο σταθμό των ΚΤΕΛ ανήκει στην «Αττικό Μετρό», βρίσκεται στην περιοχή του Ελαιώνα (Βοτανικός) και αναμένεται να εξυπηρετεί περίπου 16 εκατ. επιβάτες κάθε χρόνο.

Ο νέος σταθμός των ΚΤΕΛ, που θα αντικαταστήσει τους σημερινούς εντελώς ακατάλληλους σταθμούς στον Κηφισό και στη Λιοσίων, θα έχει επιφάνεια 40.000 τ.μ. και θα διαθέτει εμπορικά καταστήματα, χώρους εστίασης και αναψυχής κ.ά.

 

Διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ της Αλεξάνδρας Κασσίμη στο kathimerini.gr.