Tον αριθμό ρεκόρ των 10.000 άγγιξε το 2014 το δυναμικό των ξενοδοχείων και των κάμπινγκς στη χώρα μας.
Αυτό αποτυπώνουν τα στοιχεία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ) για τον αριθμό του δυναμικού των καταλυμάτων το 2014. Σύμφωνα με αυτά, το 2014 άνοιξαν 65 νέα καταλύματα και επαναλειτούργησαν 55 καταλύματα, ενώ έκλεισαν ή άλλαξαν χρήση σε ενοικιαζόμενα δωμάτια 58 καταλύματα.
Ο πρόεδρος του ΞΕΕ Γιώργος Τσακίρης αναφέρει χαρακτηριστικά ότι στα 100 καταγεγραμμένα χρόνια του ελληνικού τουρισμού είναι η πρώτη φορά που το δυναμικό των ξενοδοχείων της χώρας φθάνει σε αριθμό τα 10.000 καταλύματα.
Αναλυτικά, έξι νέα καταλύματα άνοιξαν στη Ρόδο, πέντε στη Μαγνησία, τέσσερα στα Ιωάννινα, από τρία σε Χανιά, Ρέθυμνο, Νάξο, Μεσσηνία, Λακωνία, από δύο σε Χαλκιδική, Κεφαλλονιά, Κάλυμνο, Σαντορίνη, Εύβοια, Βοιωτία, Αρκαδία και από ένα σε Χίο, Φωκίδα, Σύρο, Πρέβεζα, Πέλλα, Πάρο, Μύκονο, Λευκάδα, Λάρισα, Κορινθία, Κέρκυρα, Κάρπαθο, Καρδίτσα, Θεσπρωτία, Ημαθία, Ευρυτανία, Έβρο, Αττική, Άρτα, Άνδρο και Αιτωλοακαρνανία.
Επαναλειτούργησαν από τέσσερα καταλύματα σε Αττική, Κέρκυρα και Χαλκιδική, από τρία σε Κάλυμνο, Πιερία και Σποράδες, από δύο σε Αργολίδα, Ευρυτανία, Ζάκυνθο, Σαντορίνη, Λάρισα, Λασίθι, Μαγνησία, Πάρο και Ρόδο και από ένα σε Γρεβενά, Εύβοια, Ηράκλειο, Θάσο, Θεσπρωτία, Ιωάννινα, Καστοριά, Κορινθία, Κω, Μεσσηνία, Μύκονο, Πειραιά, Ρέθυμνο, Σέρρες, Τρίκαλα και Χανιά.
Έκλεισαν ή μετατράπηκαν σε ενοικιαζόμενα δωμάτια από έξι καταλύματα σε Αττική και Χαλκιδική, πέντε στη Μαγνησία, τέσσερα στο Ηράκλειο, από τρία σε Εύβοια και Φθιώτιδα, από δύο σε Αιτωλοακαρνανία, Αρκαδία, Αχαΐα, Βοιωτία, Κορινθία, Λέσβο, Ρόδο, Σάμο και Χανιά και από ένα σε Αργολίδα, Θεσσαλονίκη, Σαντορίνη, Καρδίτσα, Καστοριά, Κεφαλλονιά, Κω, Λάρισα, Μύκονο, Νάξο, Ρέθυμνο, Σποράδες και Τήνο.
Πηγή: www.kathimerini.gr
Ολόκληρο το άρθρο του Στάθη Κουσουνή:
http://www.kathimerini.gr/800649/article/oikonomia/epixeirhseis/xreiasthke-enas-aiwnas-gia-na-f8asoyn-10000-ta-katalymata-sthn-ellada