Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024

1o Γαστρονομικό Φεστιβάλ Βουνού & Δάσους στον Ορεινό Δήμο Κατερίνης

Την πολυδιάστατη γαστρονομική ταυτότητα της Ορεινής Κατερίνης του νομού Πιερίας, ένα μοναδικό ταξίδι γεύσεων & εμπειριών φιλοξένησε το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Ιουνίου ο Άγιος Δημήτριος.

Πρόκειται για το 1o Γαστρονομικό Φεστιβάλ του Βουνού & του Δάσους, που έδωσε τη δυνατότητα στους πολυάριθμους επισκέπτες να γνωρίσουν τα αυθεντικά τοπικά προϊόντα στο κέντρο του Αγίου Δημητρίου, να παρακολουθήσουν μαγειρικές επιδείξεις, καθώς και να συμμετέχουν σε γαστριμαργικές, φυσιολατρικές και ιστορικές παράλληλες εκδηλώσεις, από τον Άγιο Δημήτριο έως τη Ράχη, την Άνω Μηλιά και το Ελατοχώρι, απολαμβάνοντας παντού ξεχωριστές γεύσεις του τόπου.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Το διήμερο γιορτής πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης, με την υποστήριξη της Τοπικής Κοινότητας, του πολιτιστικού συλλόγου και επιχειρηματιών τουρισμού του Άη – Δημήτρη.

Ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, δήλωσε:

«Με στόχο την εξωστρέφεια, σχεδιάσαμε τη δημιουργία ενός νέου θεσμού, ο οποίος είμαι βέβαιος, θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο, στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, θα ενισχύσει το τουριστικό προϊόν που διαθέτει ο ορεινός Δήμος Κατερίνης, ένας προορισμός που διακρίνεται για την ιστορία, την αυθεντικότητά του, καθώς και για τη γαστρονομία του».

Από την πλευρά της η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Μαρία Τερζίδου σημείωσε:

«Με σκοπό να αναδείξουμε ένα νέο θεσμό για τον ορεινό Δήμο μας και με στόχους τόσο την αποτύπωση της γαστρονομικής ταυτότητας του τόπου μας, όσο και τη δημιουργική συμμετοχή όλων όσοι δραστηριοποιούνται σε σχετικά πεδία, σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε με επιτυχία – κατά κοινή ομολογία – την πρώτη μεγάλη αυτή γιορτή γαστρονομίας, με αρώματα και γεύσεις του τόπου μας. Ο γαστρονομικός τουρισμός, οι αυθεντικές γεύσεις και τα παραδοσιακά προϊόντα σε συνδυασμό με τα πολιτιστικά στοιχεία είναι συγκριτικό πλεονέκτημα πολλών περιοχών και μεταξύ αυτών η Ορεινή Κατερίνη. Για αυτό το συνδυασμό επιταχύνουμε, προκειμένου να πετύχουμε ακόμα υψηλότερες αποδόσεις και να αναδείξουμε την ορεινή Κατερίνη ως γαστρονομικό προορισμό για Έλληνες και ξένους επισκέπτες που αναζητούν μοναδικές εμπειρίες στους προορισμούς που επιλέγουν να επισκεφθούν όλο το χρόνο.

Το πρώτο γαστρονομικό εγχείρημα στα Πιέρια Όρη μας αφήνει μία γλυκιά εντύπωση που προέρχεται από τα λόγια ικανοποίησης των συμμετεχόντων τοπικών παραγωγών, των ντόπιων που είδαν το χωριό τους να ζωντανεύει, αλλά και επισκεπτών με ειδικό γαστρονομικό ενδιαφέρον που βρέθηκαν στο φεστιβάλ και με τους θετικούς σχολιασμούς τους μου μετέδωσαν αισιόδοξα μηνύματα.

Στον επιτυχημένο επίλογο του 1ου Γαστρονομικού Φεστιβάλ του Βουνού και του Δάσους μπορούμε να μιλάμε με σιγουριά για την πραγμάτωση του δεύτερου, η σχεδίαση του οποίου ξεκινά από αύριο, θα απλώνεται σε όλα τα Πιέρια Όρη και με έδρα αυτή τη φορά το πανέμορφο Ελατοχώρι. Η γαστρονομία του τόπου, μια εμπειρία ποιοτικών γεύσεων, χρωμάτων και αρωμάτων, στις διαδρομές της συνδέεται ανεπανάληπτα με τη φύση, τις παραδόσεις και την ιστορία μας και μας δίνει πλουσιοπάροχα υλικό για να δημιουργήσουμε με μοναδικό στόχο την ενδυνάμωση του τουριστικού προϊόντος στην ορεινή Κατερίνη 365 ημέρες το χρόνο».

Τέλος, η Αντιδήμαρχος εκφράζει και δημόσια θερμές ευχαριστίες προς:

Τους τοπικούς παραγωγούς που συμμετείχαν με τα προϊόντα τους και έδωσαν πνοή στο 1ο φεστιβάλ γαστρονομίας.

Την Τοπική Κοινότητα και τον Πολιτιστικό Σύλλογο του Αγίου Δημητρίου, που συνέβαλαν ενεργά στην πραγματοποίηση της γαστρονομικής γιορτής.

Τις κυρίες – μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Δημητρίου και τον Λάζαρο Δημάτη που μαγείρεψαν τοπικά πιάτα και προσέφεραν μία ξεχωριστή γευστική ζωντανή εμπειρία σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Τους εθελοντές που ήταν παρόντες και υποδέχθηκαν φιλόξενα τους επισκέπτες.

Τις τουριστικές επιχειρήσεις στον Άγιο Δημήτριο, ξενοδοχείο Δημάτη και Κτήμα Μπέλλου, που φιλοξένησαν ξεχωριστές γαστριμαργικές εκδηλώσεις.

Τον Πολιτιστικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Άνω Μηλιάς «Αγία Παρασκευή» και τις κυρίες – μέλη του συλλόγου για τις γευστικές δημιουργίες τους με τις οποίες υποδέχθηκαν τους επισκέπτες.

Τους παραγωγούς, κεράσια Κ. Μπίνια και Κτήμα Αλθαία – Αναστασία Μποστανίτη, που φιλοξένησαν τους επισκέπτες σε γαστρονομικές περιηγήσεις στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων.