Τρίτη 16 Ιουλίου 2019

18ο East Med Yacht Show: 10 – 13 Μαΐου 2019 στη Μαρίνα Ζέας του Πειραιά

Περισσότερα από 60 σκάφη, 40 περίπτερα ναύλωσης σκαφών και ναυλομεσιτών, αλλά και δεκάδων εταιρειών που προσφέρουν υπηρεσίες στο θαλάσσιο τουρισμό, θα συμμετάσχουν στη φετινή έκθεση για το επαγγελματικό yachting στην Ελλάδα, East Med Yacht Show 2019, που για τέταρτη φορά φέτος πραγματοποιείται στη Μαρίνα Ζέας, από την Παρασκευή 10 Μαΐου έως τη Δευτέρα 13 Μαΐου.

Συνέντευξη Τύπου για το 18ο East Med Yacht Show, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17 Απριλίου στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος.

Στην παρουσίαση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού Αντώνης Στελλιάτος και η εκπρόσωπος συντονιστικού και οργανωτικού γραφείου της 18ης έκθεσης East Med Yacht Show Καλλιόπη Ευσταθίου.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού (ΕΠΕΣΤ) Αντώνης Στελλιάτος, στην εισαγωγική του ομιλία στη συνέντευξη τύπου τόνισε ότι το Εast Med Yacht Show ξεκίνησε από μία παρέα επαγγελματιών πριν 17 χρόνια στον Πόρο. Σκοπός της πρωτοβουλίας, όπως είπε, ήταν να διαφημιστεί το προϊόν: ελληνικό επαγγελματικό σκάφος και να αναδειχτεί στους ξένους τουρίστες ότι η Ελλάδα είναι ο μοναδικός προορισμός για θαλάσσιο τουρισμό και yachting.

Όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά: «πουθενά παγκοσμίως, σε καμία χώρα δεν υπάρχουν 5.000 νησιά και βραχονησίδες, 16.000 χιλιόμετρα ακτογραμμής, κλιματολογικές συνθήκες εξαιρετικές, φιλοξενία που μόνο Έλληνας μπορεί να προσφέρει. Σε όποιο πέλαγο πλέεις, αναπνέεις αέρα ιστορίας και πολιτισμού».

Η εκπρόσωπος του συντονιστικού και οργανωτικού γραφείου της 18ης έκθεσης East Med Yacht Show Καλλιόπη Ευσταθίου μιλώντας αναλυτικά για την έκθεση ανέφερε ότι το 18ο East Med Yacht Show περιλαμβάνει τρία μέρη:

– Την έκθεση σκαφών: 60 και πλέον σκάφη – μέλη της ΕΠΕΣΤ, επανδρωμένα motor yachts, sailing yachts, catamaran και bareboats καλύπτουν όλο το εύρος των σκαφών που διατίθενται προς ναύλωση και προς πώληση στην ελληνική αγορά. Το τμήμα αυτό θα είναι επισκέψιμο μόνο από τους επαγγελματίες του κλάδου.

– Τα περίπτερα εκθετών: 40 περίπτερα ελληνικών εταιρειών ναύλωσης σκαφών (τουριστικών πρακτόρων και ναυλομεσιτών) καθώς και εταιρειών που παρέχουν υπηρεσίες στον θαλάσσιο τουρισμό. Το τμήμα αυτό είναι ελεύθερα επισκέψιμο από το ευρύ κοινό.

– Και τις παράλληλες εκδηλώσεις: με θεματικά ενημερωτικά σεμινάρια για τους επισκέπτες – επαγγελματίες του κλάδου στο Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος, καθώς και πολιτιστικές εκδηλώσεις για το ευρύ κοινό όπως: Yoga on Deck, Σεμινάριο Καταδύσεων, Ιστιοπλοϊκοί Αγώνες, Παρουσίαση & Ενημερωτική Δράση των EURO GREEN SPORTS.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στο Instagram

Share Post
Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιο σας