Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2025

Στις 13 και 14 Νοεμβρίου ο Μαραθώνιος της Αθήνας

Tο Σαββατοκύριακο 13 και 14 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί ο «Αυθεντικός Μαραθώνιος» της Αθήνας.

Το Μαραθώνιο οργανώνει ο ΣΕΓΑΣ με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Αττικής, τους Δήμους Αθηναίων και Μαραθώνα, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και με μεγάλο Χορηγό την ΟΠΑΠ ΑΕ.

Η Περιφέρεια Αττικής συμβάλει για τη διοργάνωση του Μαραθώνιου με το ποσό των 409.000 ευρώ.

Η γιορτή για το Μαραθώνιο θα ξεκινήσει με την αφή της μαραθώνιας φλόγας που θα τελεστεί, όπως κάθε χρόνο, την παραμονή του μεγάλου αγώνα στον Τύμβο του Μαραθώνα.

 

 

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έγιναν στον κορμό των δρομικών εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν τρεις διαδρομές, η αυθεντική του Μαραθωνίου των 42.195 μέτρων, των 10 καθώς και των 5 χιλιομέτρων, ενώ εκτιμάται ότι θα αγωνιστούν συνολικά 30.000 δρομείς.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου αναφέρθηκε στη μεγάλη βαρύτητα που δίνει η Περιφέρεια Αττικής σε κορυφαία αθλητικά γεγονότα, όπως ο Αυθεντικός Μαραθώνιος και υπογράμμισε ότι για το λόγο αυτό με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Αττικής έχουν διπλασιαστεί τα ποσά χρηματοδότησης για τη διεξαγωγή των Μαραθωνίων.

«Επενδύουμε στα πολλαπλά οφέλη που θα αποκομίσει η Αττική την οποία στοχεύουμε να καθιερώσουμε ως μήτρα σημαντικών αθλητικών διοργανώσεων», ανέφερε ο περιφερειάρχης.

Κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου τις θερμές ευχαριστίες της προς την Περιφέρεια και προσωπικά τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη διατύπωσε η Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα, η οποία ανέφερε μεταξύ άλλων ότι δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ενίσχυση της συνεργασίας με την Περιφέρεια και τους Δήμους.

Σύντομο χαιρετισμό στη Συνέντευξη Τύπου πραγματοποίησαν, επίσης ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Αμυράς, ο Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού Γ. Μαυρωτάς, ο δήμαρχος Μαραθώνα Σ. Τσίρκας, η Πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ Ν. Αραπαντζή και ο Γ. Ρόκκος Διευθυντής marketing του ΟΠΑΠ.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media