Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

007 Elements Μuseum: Ανοίγει μουσείο James Bond στις αυστριακές Άλπεις (φωτογραφίες)

Ένα μουσείο για το James Bond («007 Elements Μuseum») ανοίγει τις πύλες του στις 12 Ιουλίου στις αυστριακές Άλπεις, στην κορυφή του όρους Γκάισλαχκογκλ, κοντά στο χωριό Ζέλντεν.

Το 1.300 τ.μ. μουσείο βρίσκεται σε υψόμετρο 3.050 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, έχει χτιστεί μέσα στο βουνό, εκτείνεται σε δύο επίπεδα και είναι προσβάσιμο μόνο μέσω τελεφερίκ.

Καθόλου τυχαία η επιλογή του σημείου για τη δημιουργία του μουσείου, καθώς εκεί γυρίστηκαν σκηνές της ταινίας «Spectre» του 2015 με τον Ντάνιελ Κρεγκ να συναντά στην Hoffler Klinik την Dr. Madeleine Swann.

Η ιδέα για το Μουσείο γεννήθηκε, όταν γυριζόταν η ταινία «Spectre», αλλά χρειάστηκαν τρία χρόνια για να υλοποιηθεί, ανέφερε ο Νιλ Κάλοου καλλιτεχνικός διευθυντής στις τέσσερις τελευταίες ταινίες James Bond («Casino Royale», «Quantum of Solace», «Skyfall» και «Specter») και στην επερχόμενη «Bond 25», καθώς και διευθυντής δημιουργικού του «007 Elements Μuseum».

Το Μουσείο εκτείνεται σε δύο επίπεδα και στα εκθέματά του περιλαμβάνονται ψηφιακές και διαδραστικές εγκαταστάσεις – με δεδομένη την προτίμηση του Bond για γκάτζετ υψηλής τεχνολογίας. Καθώς οι επισκέπτες θα περιηγούνται στις αίθουσες με τα κατάλληλα ονόματα Bond («Barrel of the Gun», «Briefing Room», «Hall of Action»), μπορούν να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικές ταινίες σχετικά με την ιστορία, τα σενάρια και τα στούντιο του κινηματογραφικού franchise. Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να διεισδύσουν στα αρχεία παραγωγής του 007 με διαδραστικές οθόνες αφής.

Όλες οι αίθουσες είναι κινηματογραφικά σχεδιασμένες, με σκοτεινό φωτισμό και εξοπλισμένες με καθρέφτες, οθόνες αφής και εγκαταστάσεις βίντεο.

 

 

Πηγές: www.naftemporiki.gr, www.ert.gr

Φωτορεαλιστικές απεικονίσεις: www.007.com