Σάββατο 21 Μαϊου 2022

Η Αccor εμπιστεύεται την SGS για τη διενέργεια ελέγχου συμμόρφωσης για τα υγειονομικά πρωτόκολλά της στη νότια Ευρώπη

Ο μεγάλος γαλλικός ξενοδοχειακός όμιλος Accor, που διαθέτει περισσότερα από 5.000 ξενοδοχεία σε 110 προορισμούς, συνεργάζεται με την SGS, ηγέτιδα εταιρεία επιθεώρησης, επικύρωσης, δοκιμών και πιστοποιήσεων στον κόσμο, προκειμένου να εγγυηθεί την ασφάλεια και την υγεία των πελατών της στην Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιταλία και την Ελλάδα, εφαρμόζοντας πρόσθετα μέτρα καθαρισμού στα ξενοδοχεία της.

Η συμφωνία ορίζει ότι μόλις τα ξενοδοχεία εφαρμόσουν τα νέα πρωτόκολλα, θα επικυρωθούν και θα ελεγχθούν από επαγγελματίες της SGS, ώστε να μπορούν να λάβουν το σήμα ALLSAFE.

Τα ξενοδοχεία της Accor στη νότια Ευρώπη έχουν ξεκινήσει να δέχονται επισκέψεις από επιθεωρητές της SGS από τις 20 Ιουνίου.

Εστιάζοντας στη διατήρηση υψηλών προτύπων υγείας, το συγκεκριμένο project, χωρισμένο σε τρία στάδια, ξεκίνησε με τον ορισμό των ορθών πρακτικών και την ενσωμάτωση των τοπικών κανονισμών και συστάσεων.

Το επόμενο στάδιο ήταν η ανάπτυξη ενός οδηγού αναφοράς από την Accor. Αυτό τελικά θα ακολουθηθεί από τη δημιουργία ενός εξωτερικού πιστοποιητικού που θα αποδεικνύει την αυστηρή εφαρμογή των πρακτικών.

RevitUp – Digital & Revenue Management

«Μαζί με την SGS, η οποία έχει ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα εμπειρογνωμόνων στον τομέα της υγείας και της ασφάλειας παγκοσμίως, θα εργαστούμε ώστε να κάνουμε πράξη τη νούμερο ένα προτεραιότητά μας: να μετατρέψουμε τα ξενοδοχεία της Accor στη νότια Ευρώπη σε μέρη όπου η μέγιστη ασφάλεια για εργαζομένους και πελάτες είναι κυρίαρχη. Με αυτή τη συνεργασία με την SGS πέρα από τις καλές προθέσεις των ξενοδοχείων προχωρούμε και στο να διασφαλίσουμε τις δεσμεύσεις που αναλήφθηκαν για την υγεία και την ασφάλεια, δίνοντας το σήμα ALLSAFE μόνο σε όσα ξενοδοχεία λάβουν αυτή την εξωτερική πιστοποίηση», δήλωσε η Cristina Ramos, SVP Operations της Accor για Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Ελλάδα και Μάλτα.

«Ως συχνός ταξιδιώτης εκτιμώ την αξία του να αισθάνομαι ασφαλής σε ένα ξενοδοχείο, όπως και στο σπίτι μου. Η συνεργασία με την Accor Νότιας Ευρώπης για το πρόγραμμα «ALLSAFE Seal» προσφέρει την προστιθέμενη αξία και εμπιστοσύνη της διαμονής σε ξενοδοχεία, τα οποία ενδιαφέρονται τόσο για τους επισκέπτες τους, όσο και η SGS για τους πελάτες της. Με αφοσιωμένους συνεργάτες, είμαστε σε θέση να αξιολογήσουμε γρήγορα τη συμμόρφωση ενός ξενοδοχείου, διασφαλίζοντας ότι πληροί τα υψηλά πρότυπα υγείας και ασφάλειας της Accor», ανέφερε ο Peter Possemiers, ΕVP της SGS Environment, Health & Safety.

Οι παράμετροι που θα καλυφθούν από τις επιθεωρήσεις της SGS περιλαμβάνουν επικύρωση καθαρισμού και απολύμανσης, έλεγχο αποβλήτων και ασφάλεια υδάτων, ποιότητα του αέρα στους εσωτερικούς χώρους, ασφάλεια των εργαζομένων, υπηρεσίες αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης και μακροπρόθεσμη συνέχιση σχεδιασμού της πρωτοβουλίας.

Προκειμένου να ενθαρρυνθεί η ανάκτηση της εμπιστοσύνης των ταξιδιωτών και σύμφωνα με τους κώδικες διαφάνειας της Accor, οι επισκέπτες θα μπορούν να ελέγχουν ποια ξενοδοχεία έχουν λάβει την πιστοποίηση στις ιστοσελίδες κάθε ιδιοκτησίας και μάλιστα σε πραγματικό χρόνο μέσω ενός κωδικού QR που θα παρέχεται στα ξενοδοχεία που πληρούν όλες τις απαιτήσεις.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media

Post Tags
Share Post